lauantai 31. heinäkuuta 2010

Että oui vaan teillekkin!

    Riveri on siirtynyt reissussaan Ranskan puolelle. Lähettiin Hannan ja Laurin kanssa Roomasta suuntana Marseille, jossa oon tällä hetkellä. Jouduttiin olee yö Ventimiglia(tjsp.) asemalla. Vittu, tuli ihan inttiajat mieleen, ku vetäs makuupussin esille, nukku muutaman tunnin jonka jälkeen tultiinki potkii ylös. Makuupussi nopee kasaan ja reppu selkään. Huoh. Luulin jo, et ne ajat ois ollu takanapäin.
   Lähettiin Ventimigliast sit Cannesiin kääntymään. Siisti mesta, ei voi muuta sanoo. Ihmisten rahatilanne näkyy selvästi. Oli kaikennäköstä jahtia ja muuta härpäkettä. Kävästiin katsastaa Cannesin biitsit mutta suunta oli kummiski Marseille.
   Tultiin sit tänne Marseillee tossa muutama tunti sitte. Ensimmäinen huomio oli, miten paljon muslimeja tääl on. Toinen huomio oli, että miten paljon tummaihosiaki oli. Tajusin sitte, että tää ei ookkaan kauheen kaukana Afrikasta. jepajee.
  
   Tiiättekö ihmiset, miten joskus semmonen sisäinen ääni opastaa teitä? Oon tän reissun aikana noudattanu sisäistä ääntäni ja tällä kertaa se ääni käski lähtee helvettiin täältä. Päätin lähteä Pariisiin.
   Tulin sitte takasin tänne juna-asemalle ja sit kauheel kiirel säädin lippua ja etin ja väänsin ja sit, aha, juna onki täynnä. Seuraava menee 0612. Huooohhhh. Ihan-vitun-pitkä-huokaus. Noh, ei auta muu, ku istuskella ja odottaa junan lähtöä. Täällä en kyl uskalla ummistaa silmiäni. Tiädä häntä, onko kyseessä vaan mun ennakkoluulonen asenne vaiko mikä. Toivotaan, et mun ei tarvi lähtee täält asemalt pois. Junassa voi sit nukkua ja päätin, et sit ku saavun Pariisiin, aion sallia itselleni jonku hotellihuoneen, jossa vedän sit tsetaa(eli unta) kaiken tarpeen edestä.

   Ranskalaiset on muuten lähes yhtä epäystävällistä sakkia ku italialaiset. Ranskalaisia tuntuu vituttavan se, että koko maailma ei puhu ranskaa. Koitin säätää jotai lippua ja alotan ystävällisesti: "Bonjour madamé, do you speak english?" Tää sit vastaa siihen jotai, että ei puhu yhtään. Jatkan kuitenki englanniks puhumista, ja kyllä se sit osaski englantia, varsin happaman ilmeen kera kylläkin. Huoh, french.

   Ehkä mä tässä vielä päivittelen jotain, jos jotain tulee mieleen. Nyt kuitenkin taas yksin ja hieman vittuuntuneena yöstä asemalla.

Aurevuaaaaa!

4 kommenttia:

marina kirjoitti...

Huomenta, Aksu! No voi, huhmia nuo latinot! Älä välitä - ne osaa ite liikkua vaan laumassa ulkomailla ja sitten ne pitää hirveetä älämölöä keskenään niin et muut ei voi syödä esim. aamiaista rauhassa hotellissa:) Sitäpaitsi niihin happamiin ämmiin tehoo aina jotain siihen tyyliin et " Vouz ette tres belle" (kirjoitusasu ei taida olla ihan oikein) eli "olettepa kaunis" ja sitten kertoo, mitä haluu. Meillä oli vastaava tapaus Sorrenton juna-asemalla - en kyllä kehunu kauniiks vaan ystävälliseks ja Ari ja Henkku pidätteli naurua selän takana:) Pikkuvirkamiehen osa ei ole helppo Euroopassa, oot lähinnä nobody, vähän niinku bussikuskit meillä - tarpeellinen, muttet kenellekään merkityksellinen.

Nyt rupeet todellakin nukkuun hyvin ja asetut vähän aloillesi, että jaksat ruveta aistimaan ympäristöäsi ja löytämään jujua. Vierailut jossain pikkupaikoissa voisi olla myös hyvä!

Me ollaan taas kotona ihanan viikon jälkeen Korpilahdella. Se Lieksa hyttysineen oli kyllä ihan syvältä - ei enää ikinä Pohjois-karjalaa!

Tsemppiä!

tant Marina

ellamariella kirjoitti...

Kivaa tekstiä! Oon ihan superylpeä sun hyvästä kielenkäytöstä, haha. Pärjäile siellä, muru. Soitellaan <3

River kirjoitti...

Kiitos vain kummallekkin :) <3

Anonyymi kirjoitti...

Good fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.